Over mij


Ik ben Barend Bast, eigenaar van Buro Bast. Met een zeer ruime werkervaring vind ik het tijd worden om mijn kennis op een andere manier te delen. Het geeft mij energie om mensen en bedrijven te helpen om hun doelstellingen te halen. Door mijn frisse blik, brede kennis en praktische aanpak kan ik ervoor zorgen dat men meer plezier en rendement uit zijn dagelijkse werkzaamheden of bedrijf haalt.  

Vanuit verschillende opleidingen, cursussen en functies heb ik in de loop van de jaren veel ervaring opgedaan op verschillende leidinggevende, management,- en directieniveaus.  

Vanaf mijn 24ste was ik projectleider en stuurde een team van circa 20-30 personen aan. Ik beleefde daar plezier aan en het ging mij ook goed af. Ik ben namelijk altijd voorstander geweest van helderheid en transparantie als het gaat over communicatie, omdat ik merk dat heel veel mensen daar behoefte aan hebben. Dat werkte altijd in mijn voordeel.

Bij veel bedrijven gaat het mis omdat er een gebrek is van duidelijke communicatie naar medewerkers of opdrachtgevers met als gevolg dat het personeel of opdrachtgevers niet tevreden zijn. 

Medewerkers groeien in functie waar ze zich niet thuis voelen, kunnen of willen meer omdat bepaalde capaciteiten of ambities niet worden besproken. Het kan ook voorkomen dat ze in hun nieuwe functie even begeleiding nodig hebben. Dat geldt natuurlijk ook voor management- of directieleden, wanneer bijvoorbeeld een bedrijf wordt overgedragen van vader op zoon of van directeur naar medewerker. Vaak verandert er onbewust meer dan jezelf van te voren kan inschatten. Omdat ik zelf ook ervaring hiermee heb, kan ik je daar goed bij begeleiden. 

Mijn kernkwaliteiten zijn onder andere leidinggeven, behulpzaamheid en communicatief.

Ik ben voor het management, directie, maar ook voor jouw medewerkers de juiste sparringpartner en wil altijd het beste voor zowel de medewerkers als voor het bedrijf!
Mag ik je helpen om te groeien?